Nodig ons uit

Nodig ons uit

Agenda

Agenda

Contact

Contact

Donderdag 11 november 2010 - om 00U31. De Heer doet me pen en papier nemen om dit te delen met jullie.

Beste,
Na 10 jaar ervaring in de vastgoedsector heb ik al heel wat watertjes doorzwommen en dit met vallen en opstaan. En met heel wat doorzettingsvermogen heb ik geleerd wat ik tot op vandaag weet. In al die jaren is er toch veel veranderd en is het er zeker niet makkelijker op geworden. De vastgoedprijzen, de enorme waaier van publiciteit en tot slot de mensen en de onderhandelingen om tot een verkoop te komen.
Om terug te keren naar mijn ervaring met de Heer en tot wat Hij in staat is om te doen.
Ik ben al een 3-tal weken bezig met onderhandelingen voor een heel groot project en de kopers doen een bod en ik neem elk bod ernstig en stel dit voor met de nodige onderhandelingen aan de verkopers. Gisteren moest ik voor de 2de maal aan tafel zitten met de verkopers maar in mijn achterhoofd dacht ik “Dit lukt me nooit, we zitten nog te ver van elkaar wat prijs en voorwaarden betreft”. Maar ja, met mijn bod en de zeer uitgebreide voorwaarden die eraan waren verbonden, stapte ik toch in mijn auto richting mijn afspraak.
Even tussenin: De laatste dagen had ik, door het vele werk, heel weinig tijd kunnen vrijmaken voor de Heer en ik dacht bij mezelf dat ik het contact met Hem was verloren, dus nu niet om Hem mocht rekenen door mijn verwaarlozing naar Hem toe. Ik was geen ‘voorbeeld christen’ geweest de voorbije dagen. Ik voelde me er echt niet goed bij en voelde me ook verloren voor de moeite…
Het was enorm slecht weer en ik moest toch een klein uurtje rijden om mijn onderhandelingen te kunnen starten. Het speelde heel de tijd in mijn hoofd en ik had spijt dat ik de Heer had verwaarloosd en het voelde heel vreemd aan. Alles was heel slecht op de baan en het was heel donker aan de hemel en toen ik mijn spijt aan het betuigen was tegenover de Heer, verscheen er een hele mooie blauwe lucht in de richting waar ik heen moest en mijn vertrouwen werd aangewoekerd. Toen ik bleef verder gaan in de gietende regen, was het alsof mijn wagen zichzelf een veilige weg baande richting mijn afspraak. Hoe verder ik kwam, hoe meer ik gevuld was met vrede, vertrouwen en vergeving !!
Toen ik op 5 minuten van mijn afspraak was, had ik de Heer gevraagd of Hij bij mij wou zijn tijdens deze moeilijke (en voor mij onmogelijke) onderhandeling. En net toen ik aan de afrit van de autosnelweg was, verscheen er uit een helder stukje tussen de wolken een prachtige regenboog. Op dat moment vond ik het zeer mooi en hoopgevend, maar legde niet meteen de link naar de Heer. Met een diepe zucht en met volle moed, zoals altijd, stapte ik mijn afspraak binnen en dacht bij mezelf: daar gaan we voor een lange tijd en een uitzichtloze conversatie… Wat voor mij een onhaalbare situatie was met zeer gecompliceerde voorwaarden, was voor de Heer een kinderspel. De onderhandelingen verliepen als een aangenaam gesprek en met als resultaat dat iedereen akkoord ging met de vooropgestelde voorwaarden en prijs !!! Ik stond perplex …
Toen ik na mijn grote verbazing (het drong niet tot me door) terug mijn weg naar huis startte, besefte ik dat er terug een regenboog boven mij aanwezig was… Ik wou er meteen een foto van maken, maar mijn fototoestel ging niet. Ik nam dan maar mijn gsm om een foto te nemen maar toen was de regenboog plots verdwenen. Ik staarde wat ontgoochelend voor mij uit en zag prachtige zonnestralen door de donkere wolken ‘Jacobusladder’ heen. Prachtig verdeelt over de hele zichtbare lengte van de horizon. Terug kon ik dit niet op foto krijgen…
Plots besefte ik dat ALLES van de Heer kwam en dat Hij toch bij mij was, zonder dat ik een ‘voorbeeld’ was geweest de voorbije dagen. En intussen ben ik ook te weten gekomen waarom ik dit niet moest fotograferen. De Heer wil dat ik jullie dit vertel in plaats van een fotootje te tonen.
Conclusie van heel mijn verhaal:
Het gaat er niet om hoeveel verzen je per dag uit de Bijbel leest of hoeveel je naar de Kerk gaat, maar hoe je tegenover de Heer staat en hoe je er mee omgaat. Dat we beseffen dat ons leven in Zijn Handen ligt en dat Hij alleen onze Redding is en dit door Liefde, Vergeving en Kracht !!!

'Bij de mensen is dit onmogelijk, maar bij God is alles mogelijk.' (Mattheüs 19:24-26)

Gods Zegen en vertrouw op Hem !!!
V.B. - België

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd